Bez tytułu

2026-02-17

1 wiadomość12 odpowiedzi AI
Napraw takie bledy ktore wystepuja czasami przy przy odpowiedziach w czacie Compiled in 291ms [2026-02-17T21:39:56.815Z] [WARN] [Mermaid Processor] No Mermaid blocks found in content Błąd podczas pobierania metadanych: TypeError: fetch failed at async fetchWithTimeout (lib/api/fetch-with-timeout.ts:47:22) at async POST (app/api/meta-data/route.ts:21:22) 45 | 46 | try { > 47 | c

17 lut, 22:32

Zajmę się tym jako poprawką w kodzie: najpierw przejrzę ścieżkę generowania metadanych i favicon w czacie, potem wdrożę defensywne filtry URL-i oraz poprawię obsługę błędów, żeby te przypadki nie wywalały logów i odpowiedzi. Równolegle uruchomię obowiązkowy workflow z linear dla tego zadania.

Sprawdziłem workflow skilla linear; teraz weryfikuję połączenie z Linear MCP i od razu utworzę ticket do tej poprawki, a potem będę aktualizował postęp w trakcie zmian.

Udało się zalogować do Linear MCP. Teraz sprawdzam, jak w tym środowisku wywołać narzędzia Linear do utworzenia i aktualizacji issue, a równolegle analizuję kod odpowiedzialny za meta-data i favicony.

Mam chwilowy problem z MCP Linear (wymaga restartu sesji po OAuth), ale widzę dostępny lokalny CLI linear, więc przez niego utworzę/uzupełnię issue i będę aktualizował status zgodnie z wymaganiem projektu.

17 lut, 22:33

Znalazłem dokument Issue Templates (Albert) bezpośrednio w Linear. Teraz wyciągam z niego właściwy szablon i na tej podstawie zakładam ticket dla tej poprawki.

17 lut, 22:34

Issue w Linear jest już utworzone (FLK-174) i ustawione na status W trakcie. Teraz wdrażam poprawki w kodzie (walidacja URL/fallbacki/logowanie), a po wdrożeniu dopiszę szczegółowy update do ticketu.

17 lut, 22:35

Zidentyfikowałem główny punkt naprawy: trzeba odsiać „niefetchowalne” URL-e (np. http://supabase, storage/API hosty) zanim pójdzie pobieranie metadanych i favicon. Wprowadzam teraz wspólne reguły walidacji URL w url-utils i podepnę je pod route + komponent źródeł.

17 lut, 22:36

Wdrożyłem już poprawki w kodzie (walidacja URL dla metadata/favicon + fallbacki + wyciszenie warningu Mermaid). Teraz uruchamiam walidację (type-check i testy dla zmienionego obszaru), a potem dopiszę wynik i szczegóły do Linear.

17 lut, 22:37

Testy jednostkowe dla nowych reguł URL są zielone. Czekam jeszcze na zakończenie type-check, potem zrobię szybki przegląd diffa i zaktualizuję issue w Linear o wynikach.

17 lut, 22:38

Mam komplet zmian i zieloną walidację. Robię jeszcze szybki sanity-check nowych helperów (żeby nie przepuścić fałszywych blokad domen), po czym dopisuję końcowy update do Linear i podsumowanie dla Ciebie.

Poprawka w kodzie jest gotowa i zweryfikowana, ale komentarz statusowy do Linear częściowo zjadło przez escapowanie w shellu. Teraz poprawiam wpis w FLK-174, żeby historia postępu była kompletna i czytelna.

Naprawiłem to i wdrożyłem defensywne zabezpieczenia dla metadanych/favicon w czacie.

• Dodałem walidację URL-i do wspólnego utils:
    • frontend/lib/url-utils.ts:14
    • nowe guardy canFetchMetadata / canFetchFavicon blokują m.in. http://supabase, hosty lokalne/private, supabase.zapytaj-alberta.pl, *.supabase.co, ścieżki /storage/v1/object.
    • getFavicon zwraca null dla zablokowanych URL-i.
  • Podpiąłem guard po stronie UI źródeł, żeby nie odpalać /api/meta-data dla złych URL-i:
    • frontend/app/components/chat/sources-list.tsx:161
  • API metadanych teraz ma bezpieczny fall

17 lut, 22:40